Pàgines

Translate

diumenge, 24 de març del 2013

Avui comencem amb una recepta ben fàcil: Maonesa

Avui vull encetar aquesta nova etapa en la meua trajectòria com a blogger amb un blog que permeti a tothom fer a casa tots aquells productes que trobem precuinats al supermercat.

No es la meua intenció fer la competència a les grans superfícies perquè sé per experiència que el escàs temps lliure que ens deixa la feina no ens permet cuinar-nos tot a nosaltres, però és un blog dedicat a tots aquells que com jo us agrada cuinar i voleu gaudir de fer les vostres receptes a casa.

També m’agradaria fer un blog dinàmic, es a dir que si no us surt la recepta que he penjat, m’ho envieu per mail i o be jo mateix o altres seguidors puguin ajudar-vos en la elaboració. Potser també algú aportarà les seues receptes que provarem tots i podrem fer fotografies i penjar-les també com una recepta més del blog.

Amb tot això anar gaudint junts del plaer de cuinar.

Comencem doncs amb la Salsa Maonesa (o maionesa)

Per a realitzar aquesta salsa simplement necessitem:
• Un ou
• 300ml d’oli d’oliva
• un pessic de sal
• un raig de suc de llimona

He volgut començar amb la Salsa Maonesa perquè és una recepta tan fàcil com de resultats espectaculars. Crec que hi ha gent que creu que la salsa maonesa es va inventar directament envasada i que per fer-la necessites ingredients químics difícils d’aconseguir però no es així.

En realitat per fer la salsa maonesa només hem de dipositar en un recipient per a la batedora, un ou, 300ml d’oli d’oliva i un pessic de sal. Després introduïm la batedora fins al fons procurant inclinar el recipient per extreure l’aire que es pugui quedar entre l’oli i l’extrem de la batedora introduït en el recipient.

Arribats aquest punt cal batre a la velocitat més alta de la vostra batedora i sense aixecar-la del fons del recipient per a que no agafi aire. Veureu que la maonesa es va formant al fons en mesclar l’oli i l’ou i anirà incorporant la resta d’oli poc a poc. Quan tingueu ja tot el oli lligat poseu una mica de llimona al vostre gust.

També podeu incorporar vinagre si preferiu el sabor, o sense res. Però si voleu un all i oli, a la mateixa maonesa li afegiu un o dos dents d’all i ho tritureu un altra vegada. I si afegiu pebrots picants o salsa tabasco aconseguireu una Salsa Brava per a les patates que sempre la podreu tenir al vostre gust de picant.

2 comentaris:

  1. Hola Jordi! Una pregunta, ens quedarà igualment bé la maonesa si la fem amb oli de girasol? Gràcies!

    ResponElimina
  2. Segur que sí. Recorda si no es lligue la maionesa, introdueix un altre ou i torna-la a batre, aconseguiras reaprofitar els materials usat i es lligarà com si fora nova.

    ResponElimina