Pàgines

Translate

dijous, 4 d’abril del 2013

Formatge fresc



Pot parèixer un atreviment fer formatge tendre però la veritat es que tant el brull o mató com el formatge tendre es ben simple de fer i amb uns ingredients molt senzills. 

Es veritat que podríem utilitzar una llet més natural o saborosa com la llet de cabra recent munyida però el cert es que al nostre abast, als supermercats tenim llet entera fresca de vaca que ens pot servir de meravella per al nostre formatge. Ens faltarà una mica de sal i el ingredient que ha de quallar la llet. En aquest cas utilitzem la llimona ja que encara no es temps de tenir les carxoferes en flor doncs les flors morades d’aquestes verdures també serveixen per a quallar la llet i fer el formatge.

Per fer aquest formatge tendre necessitarem:

  • Un litre i mig de llet entera fresca.
  • Una llimona
  • Una cullerada sopera de sal (o cadascú al seu gust perquè també es pot fer formatge sense sal)
 
I com a estris:

  • Una cassola
  • Un colador
  • Un capsó de cotó

La preparació és molt fàcil, hem de abocar la llet dins la cassola que posarem al foc a escalfar, escorrerem el suc de la llimona i dissoldrem la cullerada de sal.

 
Deixarem que arribi a la ebullició i retirarem del foc. 

Haurem preparat un colador gran amb un drap de cotó que ens servirà de filtre fi i separarem el líquid de la llet quallada. Amb el capsó o drap de cotó escorrerem el líquid sobrant.


 








 






Ja tenim el formatge, que deixarem que es refrede i conservarem en la nevera.

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada