Es veritat que podríem
utilitzar una llet més natural o saborosa com la llet de cabra recent munyida
però el cert es que al nostre abast, als supermercats tenim llet entera fresca
de vaca que ens pot servir de meravella per al nostre formatge. Ens faltarà una
mica de sal i el ingredient que ha de quallar la llet. En aquest cas utilitzem
la llimona ja que encara no es temps de tenir les carxoferes en flor doncs les
flors morades d’aquestes verdures també serveixen per a quallar la llet i fer
el formatge.
Per fer aquest
formatge tendre necessitarem:
- Un litre i mig de llet entera fresca.
- Una llimona
- Una cullerada sopera de sal (o cadascú al seu gust perquè també es pot fer formatge sense sal)
I com a estris:
- Una cassola
- Un colador
- Un capsó de cotó
La preparació és molt
fàcil, hem de abocar la llet dins la cassola que posarem al foc a escalfar, escorrerem
el suc de la llimona i dissoldrem la cullerada de sal.
Haurem preparat un colador gran amb un drap
de cotó que ens servirà de filtre fi i separarem el líquid de la llet quallada.
Amb el capsó o drap de cotó escorrerem el líquid sobrant.
Ja tenim el formatge,
que deixarem que es refrede i conservarem en la nevera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada