Pàgines

Translate

diumenge, 5 de maig del 2013

Pollastre a l'ast




El pollastre al forn sencer, o com habitualment es denomina a l’ast, és un àpat ideal per deixar programat al forn per aquells dies que sortim a fer un tomb amb la bicicleta i els xiquets. És un menjar fàcil de preparar i de cocció molt simple que permet aprofitar la tecnologia que tenim instal·lada a les cases, als nostres forns que gaudeixen de programadors per iniciar i acabar la cocció, amb el que podem marxar de casa deixant programat el forn i arribar amb el dinar fet i al seu punt.

En el súper podreu trobar pollastres a l’ast que us seduiran perquè només treure’l del seu embolcall de plàstic i posar-lo uns minuts al forn, tota la capa llefiscosa que l’envolta es convertirà en una salsa salabrosa i forta que satisfarà els paladars menys exigents i les mares o pares més estressats, a costa de la salut de tota la família. Hi ha un altra manera de menjar pollastre a l’ast sense perdre la salut pel camí ni el temps per gaudir amb la família.

Delfina León va escriure que si tots coneguéssim la quantitat de coses que poden fer els nostres electrodomèstics ens facilitaria la vida moltíssim. Per això invitava als seus lectors a estudiar-se literalment els manuals de funcionament dels electrodomèstics, concretament avui hauríeu d’intentar esbrinar si podeu programar el vostre forn. Si podeu indicar-li hora d’inici, temperatura i hora de finalització de la cocció, o si només us dona un avis del temps. Això serà bàsic per a poder deixar el pollastre preparat al forn abans de marxar de casa, programar el forn i també posar unes patates, albergínies i pimentons (pebrots) per a fer torrats aprofitant la mateixa energia del forn, i amb això tenir el dinar preparat per arribar del passeig i seure a taula com si tinguessim un cuiner preparant-nos el dinar.

El pollastre a l’ast és de molt fàcil preparació, i a més molt barat.

Necessitem:
  • Un pollastre sencer i net
  • Una mica de bacon
  • Poma
  • Llimona
  • Alls
  • Herbes aromàtiques: romer, timonet, julivert.
  • Sal i oli

La preparació es ben senzilla, salem per dins i per fora el pollastre i el farcim amb dos o tres talls de poma, una mica de llimona, el bacon o cansalada, les herbes aromàtiques i un parell d’alls.

Després lliguem les potes amb una mica de paper d’alumini i el posem en una plata per al forn. A mi m’agrada posar-li una mica d’oli d’oliva de les nostres comarques per damunt i enfornar-lo.
 




Al forn necessita una hora a 200ºC i llestos! Per això el podeu deixar programat i marxar a passejar amb els xiquets que quan arribareu tindreu el dinar fet. Si heu posat unes patates senceres i sense pelar al forn podeu preparar una maionesa tal com us vaig explicar anteriorment i li afegiu pebrot picant o , alls, bitxo o el que més us agradi i tindreu unes braves espectaculars.

Gaudiu de la cuina però no us esclavitzeu que els diumenges són per a disfrutar de la família, del sol i la tranquil·litat. Les tecnologies ens serveixen per a millorar la nostra qualitat de vida, només cal que els traiem el rendiment adequat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada