M’agrada
molt la lectura però en especial l’escriptor italià Italo Calvino, perquè me
pareix un dels escriptors més divertit i amb més imaginació que conec, i vull
destacar-lo aquí pel seu llibre Totes les
cosmicòmiques que edicions 62 ha publicat recentment. En aquest text crea
diferents relats a partir de frases científiques sobre el cosmos, com en el seu
relat Tot en un punt on partint de la
idea que al principi no i havia espai i tot estava concentrat en un punt,
desenvolupa una magnifica història on tots estaven en un mateix punt, uns
damunt dels altres, sense existir ni espai ni temps i on un dia la senyora Ph(i)Nkº diu així:
-Nois, si tingués una mica d’espai,
com m’agradaria fer-vos unes tallarines!
I en aquell moment tots vam pensar
en l’espai que ocuparien els braços rodanxons d’ella movent-se endavant i
endarrere amb el corró sobre la pasta estirada, els pits d’ella caient sobre el
gran munt de farina i ous ...
...vam pensar en l’espai que
ocuparia el gra per la farina, els camps per conrear el gra, i les muntanyes
des d’on baixaria l’aigua per regar els camps...
I
es així com Italo Calvino s’imagina el Big Bang.
Aquest
magnífic relat m’ha servit per iniciar l’explicació d’aquesta recepta de Pasta
fresca a l’ou, que podem utilitzar per tallarines, espagueti i fins i tot
raviolis.
Però
tot i que he utilitzat un escriptor italià per iniciar aquesta recepta no
caigueu en l’error de pensar que la pasta és un aliment vingut d’Italia, no. En
realitat, a Occident,la pasta la va introduir Marco Polo a partir dels seus
viatges a la Xina.
Fetes
les presentacions anem a fer la recepta d’avui: Pasta a l’ou.
Per a fer la pasta necessitem:
- 250 grams de farina
- 2 ous
- una mica de sal
Jo
ho he fet amb farina de força perquè penso que la pasta queda més dura i m’agrada
més, però podeu fer-la amb qualsevol farina, fins i tot si substituïu l’ou per
aigua també es pasta però no es a l’ou.
En
un bol mesclem la farina, un pessic de sal, i els ous fins que quedi una pasta
fina però molt elàstica. És important pastar una bona estona per a que quede
ben elàstica.
Llavors
entra el paper de la màquina de fer pasta. No és una cosa molt complicada perquè
també la podeu fer a ma, aplanant la pasta amb el corró i després tallant en
tires però si compreu una maquina de fer pasta podreu tenir la pasta aplanada
al gruix exacte i fareu totes les tallarines iguals. Jo vaig comprar-me aquesta
maquina a la Ferreteria Lleixà de Benicarló, i estic segur que a qualsevol
ferreteria o botiga de estris de cuina la tenen o la poden aconseguir si els ho
demaneu.
Doncs
una vegada feta la pasta la passem varies vegades per l’aplanador i finalment
per la talladora de tallarines. En aquest procés sempre tinc la col·laboració
desinteressada del meu fill Adrià, que li encanta pastar i fer anar la màquina
de la pasta. Es com jugar a plastilina amb el menjar, i això que sempre els dic
que amb el menjar no es juga ;)
Hem
de posar les tallarines sobre un drap per a que se sequen al menys un hora i
després ja les podem cuinar al nostre gust habitual.
Costa
una mica més que anar al súper i comprar pasta per després cuinar-la a casa però
us puc ben garantir que el resultat és espectacular. I si ho desitgeu podeu
mesclar espinacs triturades i tindreu pasta verda, o tinta de sípia i obtindreu
unes tallarines “al nero di sepia” que us aniran ideals per acompanyar el peix.
Enhorabona per este blog tan interesant! T´agrego com a seguidora de Google.
ResponEliminaCOmpartim l´afició de cuinar, per si t´interessa jo també tinc un blog de cuina.
http://cuinariviatjar.blogspot.com.es/
Un abraç.