Pàgines

Translate

divendres, 12 de juliol del 2013

Formatge de cabra


Torno a ser repetitiu amb el formatge, però es que aquesta vegada he volgut fer-lo amb "Herba Colera" o com es denomina en altres llocs "Presora" que no és res més que la flor de la carxofera o del cardet. I a més he aconseguit un motllo de formatge a l'estil del de Catí que m'ha ajudat a donar una forma ben curiosa.

 

I es que la d'avui és una herba colera collida al peu del Puig de Benicarló, cortesia de J. Manel Querol (Querolet) que ens va facilitar tota mena d'explicacions respecte al cultiu de la carxofera denominació d'origen de Benicarló i la seua utilitat per a cuallar la llet i fer-ne formatges.


Com podeu vore la herba colera es la flor de la mateixa carxofa que no serveix per reproduir-se ja que es reprodueix per esqueix, o també la flor dels cardets que segons m'indiquen cualla amb menys quantitat de herba per litre de llet.
Després de collir la herba colera l'hem dipositat en un drap a l'ombra per a assecar-la i poder-la conservar més temps.
El  resultat ha estat molt colorit i curiòs, amb olor intensa com de mel.

 Sembla però que no només a nosaltres ens ha interessat l'herba colera, hi ha una sort d'insectes voladors que es banyen literalment en aquest gustòs mar violaci i suau. Però pareu compte, en el fons de la flor poden creixer doloroses punxes que en tractar de recollir la flor ens amenacen amb puntades intenses de dolor dactilar.
 Tot i les punxades i els vistosos insectes hem collit, amb l'ajut de Querolet, dues bosse de herba colera i les hem assecat per poder fer un bon formatge.


Basicament per fer el formatge necessitem:
  • Un grapat de Herba Colera
  • Dos litres de llet de cabra
  • una cullerada de sal

Fem bollir la llet amb la sal i afegirem l'aigua d'haver dissolt un grapat d'herba colera en mig got d'aigua. Una vegada cuallat retirarem amb un colador la cuallada i la dipositarem en el motllo per fer el formatge i el pressionarem fins donar-li la forma desitjada.

Desmotllem el formatge i a gaudir-ne. Es tant temptador que a vegades no dona temps a que es refrede i ja li estem clavant el ganivet.

1 comentari:

  1. QUESOS CATALANES - FORMATGES CATALANS


    La Perniliteca - Milà i Fontanals, 44, Barri de Gracia - Barcelona

    Quesos de gran calidad artesanales elaborados muy cerquita de todos, produccion muy limitada y exclusiva solo de temporada en Vilassar de Dalt con las mejores leches de Cabra y Oveja de la zona. YA DISPONIBLES EN LA PERNIL i TECA !!!!!!
    Formatges de gran qualitat artesanals elaborats molt a prop de tots, producció molt limitada i exclusiva sols de temporada a Vilassar de Dalt amb les millor llets de cabra i ovella de la zona. JA DISPONIBLES A LA PERNIL i TECA !!!!!!

    ResponElimina